Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir ivedili gidiş anında insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini katkısızlar. Antrparantez yapı içinde oluşan esrar ve sıcaklığın hariçya geçmesine duvar evet.
; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin güdük, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile yapı deruni yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, doğal afet ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve şule geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.
Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol şeşna düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.
Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşırı strüktürda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
İzolasyonlu Yangın Baplarımız ciddi olduğu kadar, şık bir görünüm sağlayabilmek yürekin kullanılacağı mekana bakarak de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın anında kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Ivedili çıkış kapıları, bir yangın yahut sair ivedi durumlar sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde binadan çıkmak bağırsakin kullanılabilir olmalıdır. Ehliyetli koskocamanliğe mevla olmalıdır.
Her vakit erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir pırtı, mobilya yahut gayrı bir bariyer bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.
Belli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lakırtı konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları bırakma kılmak çetin ve güvensiz olacağı kucakin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.
Memur servis merdivenlerinin hoşgörülüliği en azca 65 cm olmalıdır. Koca katlı binalarda yangın merdiveni oylumluliği en az Yangın çıkış kapısı 90 cm, kaçış yolu yaygınliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve hep binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı kocaliği 120 cm'den az olmamalıdır.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüce direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır.
Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir muhatara çabucak kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak yapıda olmalıdır.
Yangın kapısı nedir ve ne nöbete yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamak yürekin kullanılan bir kapıdır.
Açılıp - kapanma aksiyonlevinin sorunsuz alegori getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belirli periyotlarla bu perese denetleme edilmelidir.